Marit Solum Smaaskjær

Marit er en ryddig og inspirerende lærer som har undervist i tegning siden 2015.

Hun henter sin inspirasjon og motiver fra skogen, skisser, maler ute og tar bilder på sine daglige turer. Trives spesielt godt i gammel skog der hun føler at landskapet forteller sin egen historie.

Hun er opptatt av å formidle følsomheten og spenningen som oppstår i linjer, kontraster og farger. Med en intuitiv tilnærming til motivet, ønsker hun å invitere betrakteren inn i et energifelt og inn i en stemning der naturens krefter kan overføres til mennesket.

Lag på lag, gjerne i store formatter både på papir og lerrett.

Marit har sin kunstutdanning fra Nydalen Kunstskole, hvor hun har tatt Billedkunstutdanningen og Personlig Kunstutvikling.

Før dette jobbet hun i reklamebransjen, med mer enn 20 år både som kreativ og innen ledelse.

I dag jobber hun som billedkunstner og underviser i tegning ved Nydalen Kunstskole.

Marit er medlem av NKFU-Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere. Har også blitt med i styret fra 2017 og sitter som nettansvarlig i foreningen.

Les mer på hennes nettside: http://maritsolum.no/

 

Kurs med denne lærer:

Kreativt maleri: Kreativt maleri 2, weekend, 3-5.november

Fredag 18-21, lørdag og søndag 10.30-17.00

Kreativt maleri er et introduksjonskurs til maleri og kreativ utvikling for deg som ønsker en tilnærming der utfoldelse, lek og eksperimentering danner grunnlaget for læring. På Grunnkurset lærer du om maleriets grunnleggende temaer og på Videreføringskurset lærer du å bruke dette i en malerisk prosess og å utvikle egne motiver.