Tegning, et fundament og et språk

Tegning, et fundament og et språk
Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Tegning er nøkkelen: det er gjennom tegningen du lærer å se, utvikler leken, får kontakt med sansene dine, blir formsikker og utvikler din evner til å bruke ditt temperament og din følsomhet. Å tegne er en holdning, en måte å forholde seg til det kreative på der mange deler av din sansning og din bevissthet føres sammen.

Kurset er lagt opp rundt kreative oppgaver der det å kvitte seg med sin prestasjonsangst er en del av øvelsene. På dette kurset handler det ikke så mye om rett og galt, men om hvordan du med blyant, tusj og kullstift kan gi uttrykk for det du ser og opplever. Eksperimentering, sansning og tilstedeværelse danner grunnlaget for tegning enten det er figurativ observasjon eller fri fabulering. Her kan du begynne å tegne uten prestasjonspress og forventninger om at du skal være flink, få tak i den grunnleggende kunnskapen og glede deg over dette. Kurset går i to utgaver, weekendkurs og sommerkurs. Sommerkurset er dobbelt så langt og lar deg bli kjent med tegningens mange kvaliteter samt forståelsen for det figurative og evne til å bruke lys og beskrive form og rom. Å kunne bruke det figurative til å skape egne motiver er en drøm mange har og med dette kurset får du de ”grunnleggende nøklene” på en moderne, eksperimentell og leken måte.

Nivå 1nydalen-kunstskole-elevarbeid-20170309-11-35-48-450px-2

Terskelen for å begynne å tegne kan være høy for mange og det er av avgjørende betydning at du ledes inn i en konstruktiv prosess der du blir ivaretatt ut fra dine forutsetninger, og der du lærer å forholde deg til tegning uten for høye skuldre og prestasjonspress.

Kurset er derfor lagt opp rundt kreative oppgaver der det å kvitte seg med sin prestasjonsangst er en del av øvelsene. På dette kurset handler det ikke så mye om rett og galt, men om hvordan du med blyant, tusj og kullstift kan gi uttrykk for det du ser og opplever. Eksperimentering, sansning og tilstedeværelse danner grunnlaget for tegning enten det er figurativ observasjon eller fri fabulering. Her kan du begynne å tegne uten forventninger om at du skal være flink, målsetningen er å få tak i den grunnleggende kunnskapen og glede deg over dette.

Nivå 2

På videregående kurset utvikler vi tegneferdighetene vider, læreringen er også her upretensiøs med fokus på oppgaver som frigjør energi og tegneglede, først gjennom observasjon av form og lys så med levende aktmodell.  Å tegne akt er svært levende og det gir deg kunnskap du kan bruke uansett hva du senere ønsker å tegne. Du lærer å tegne kroki, korte stillinger der du skal ”fange” bevegelsen og du lærer å bygge form og se proporsjoner. Å kunne bruke det figurative til å skape egne motiver er en drøm mange har og med dette kurset får du de ”grunnleggende nøklene” på en moderne, eksperimentell og leken måte.

 

nydalen-kunstskole-elevarbeid-20100512-19-22-16-450pxKveldskurs, formiddagskurs, weekendkurs og sommerkurs

Kurset går i flere utgaver som weekendkurs, sommerkurs og korte kurs over 5 ganger. Weekendkurset og går både med og uten tegning etter aktmodell. Sommerkurset som er dobbelt så langt som weekendkurset, er med bruk av aktmodell og lar deg bli kjent med tegningens mange kvaliteter samt forståelsen for det figurative og evne til å bruke lys og beskrive form og rom.

Kurset passer for

Kurset passer for deg som er nybegynner eller litt øvet i tegning, men også for deg som er erfaren maler men mangler tegningen. Det er et ypperlig tilleggskurs for alle som går på malerkursene for nybegynnere og viderekommende.

Kommende kurs og påmelding

Nedenfor ser du hvilke kurs som kommer, og nedenfor kursene finner du påmeldingsskjema.

Tegning, et fundament og et språk 1. Helgen 19-21.januar 2018

Tid: Fredag 18.00-21.00, lørdag og søndag 10.30-17.00

Pris: 2400,- inkl materiale

Lærer:
Marit Solum Smaaskjær

Tegning, et fundament og et språk 2. Helgen 16-18 mars 2018

Tid: Fredag 18.00-21.00, lørdag og søndag 10.30-17.00

Pris: 2700.- inkl materiale

Lærer:
Henriette Emilie Finne

Tegning, et fundament og et språk 1. Helgen 13-15 april 2018

Tid: Fredag 18.00-21.00, lørdag og søndag 10.30-17.00

Pris: 2400,- inkl materiale

Lærer:
Kristine Lund

Påmelding kurs

  • Betaler, hvis dette er forskjellig fra kursdeltaker
  • Betaling
    Ved påmelding eller tidligst 2 måneder før kursstart betales et administrasjonsgebyr på kr. 400. Den resterende del av kursprisen betales senest 2 uker før kursstart. Hvis påmeldingen skjer senere enn 2 uker før kursstart betales hele beløpet senest 7 dager etter påmelding skjer. Ved avmelding innen 2 uker før kursstart refunderes betalt beløp med fradrag av administrasjonsgebyr. Ved avmelding senere enn 2 uker før kursstart refunderes intet med mindre plassen fylles opp av en på venteliste. Vi tar forbehold om at kurset kan bli avlyst hvis det ikke er minst 7 påmeldte. Hvis betaling ikke skjer innen forfallsdato kan det medøfre at plassen går til en annen.
    Betaling med gavekort
    Hvis du har fått et gavekort er beløpet registrert som tilgodebeløp for deg og vil automatisk bli trukket fra på betalingen for kurset.

Kommentarer er stengt.